הן עובדות בנאמנות ונותנות את הכל,אנחנו לוקחים אותן כמובן מאליו ולא תמיד מבינים את רמת החשיבות שלהן ,מתעלמים מקיומן ונזכרים בהן רק כאשר הן לא מתפקדות כראוי או מפסיקות לעבוד לגמרי. אלו הן ספקיות האנרגייה החשובות והבלעדיות של המכשירים הסלולריים שלנו, הסוללות!
אין צורך לשכנע אותכם בכך שכולנו מעוניינים בסוללות חזקות אמינות יציבות ואיכותיות שיספקו את האנרגייה נדרשת למכשירים הסלולריים שלנו לאורך זמן. כדי להבטיח את הדבר חשוב להבין מה הם נקודות הטורפה והחולשות וכיצד הכי טוב לתחזק סוללות. נציג בפניכם את הידע הדרוש לשמירה על הסלולה בעזרת שימוש נכון ותחזוקה.
לפרטים על סוללות והתאמה שלכם למכשיר שלכם אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר 04-6333302
מחזור החיים של השימוש בסוללה מוכר לכולנו: טעינה, שימוש (המרוקן את הסוללה או בשפה המקצועית "פריקה") ושוב טעינה. כל טעינה "מזקינה" את הסוללה. אורך החיים של הסוללה הוא מספר מחזורי הטעינה/פריקה שניתן לבצע עם הסוללה לפני שהיא מפסיקה להיות שימושית.
לכן חשוב לטעון את המכשיר שלכם בצורה הנכונה. במכשירים השונים קיימים סוגים שונים של סוללות, ולכל סוללה מאפיינים שונים. (Li-Ion) שני הסוגים העיקריים של הסוללות הם סוללות ליתיום-יון (NiCd) וסוללות מבוססות ניקל-קדמיום (NiMH).או ניקל-מתכת
סוללות אלה הן בעלות מחזור החיים הגדול ביותר, אך הן דורשות טעינה תכופה, גם כאשר הסוללה לא התרוקנה לגמרי
הקיבולת של סוללות אלה מצטמצמת בכל פעם שאתם מטעינים אותה, אך עדיין ניתן לטעון אותה מספר פעמים רב יותר מאשר את סוללות הניקל-מתכת. את הסוללות מבוססות הניקל יש לטעון אך ורק כאשר הסוללה התרוקנה
באופן כללי הספק הסוללות יורד ככל שאנו מרבים לטעון אותן.
שימו לב לעומק הפריקה-כלומר עד כמה היתה הסוללה מרוקנת כשהתחלנו לטעון אותה. הטעינו את הסוללה כשהיא מגיעה ל- 50% זאת אומרת יש להימנע מפריקה "עמוקה" של הסוללה – כדאי לטעון אותה לפני שהיא מגיעה לאחוזים בודדים.
מתח הטעינה והטמפרטורה- השתמשו במטען אמין שאושר על-ידי היצרן כדי לא לחרוג מרמת המתח המומלצת. במקרים בהם הסוללה נטענת דרך חיבור USB (טלפון הנטען דרך החיבור למחשב), יש לוודא שהכבל תקין ושהמחשב מתוצרת טובה.
אל תתנו לטמפרטורה של המכשיר לעלות על 30 מעלות. טעינה במקום חם (בתוך רכב חונה, לדוגמה) תקצר את חיי הסוללה. זיכרו, שפעולת הטעינה עצמה מייצרת חום. המנעו מאחסון המכשיר (עם הסוללה שלו) ברכב חונה, אל תשימו את הטלפון שלכם על ה"דשבורד" וגם לא מעל מכשיר חשמלי הפולט חום.
לכן כדאי לא לטעון את הסוללה עד הסוף- ככל שהסוללה טעונה יותר, המטען "עובד קשה יותר" כדי להמשיך ולטעון אותה, וכתוצאה מכך נוצר חום. ההמלצות נעות בין טעינה עד 85% אחוזים לבין טעינה עד 90%. בתחום זה, המטען והסוללה עדיין לא מתחממים יותר מדי. בטלפונים יש לעצור את הטעינה ידנית באמצעות ניתוק הטלפון מהמטען.
הגדירו ונהלו את המכשיר הסלולרי שברשותכם במטרה לחסוך בסוללה באופנים הבאים:
לפרטים על סוללות והתאמה שלכם למכשיר שלכם אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר 04-6333302
סלפרו מעבדת סלולר בכרמיאל